ГоловнаПолітика

Вищий адмінсуд визнав законним позбавлення Артеменка депутатського мандата

Вердикт оскаржать у Верховному Суді.

Вищий адмінсуд визнав законним позбавлення Артеменка депутатського мандата
Андрей Артеменко
Фото: facebook.com/PPSRF

Вищий адміністративний суд (ВАСУ) визнав законним рішення Верховної Ради про припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка.

Про це "Українські новини" повідомив адвокат Артеменко Леонід Сиваков.

"Суд відмовив Артеменку в задоволенні позову", - сказав він.

За словами Сивакова, Артеменко має намір оскаржити вердикт у Верховному Суді.

"Будемо спиратися на процесуальний кодекс, який ще не опубліковано. У Президента зараз для підпису. Тільки-но Президент підписує, ми по процесу оскаржимо", - додав адвокат.

Нагадаємо, Артеменко на початку 2017 року опинився в центрі уваги суспільства після того, як передав адміністрації президента США план урегулювання відносин із Росією, який передбачає передачу Криму в довгострокову оренду цій країні. Після цього фракція Радикальної партії виключила нардепа зі свого складу, а прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом державної зради.

Згідно з електронною декларацією Артеменка за 2015 рік, його син і донька є громадянами США, а ще один син - Канади. У лютому він також зізнався, що має громадянство Канади. Пізніше Артеменко заявив, що анулював канадський паспорт у 2014 році. Незважаючи на це, наприкінці квітня Порошенко припинив українське громадянство Артеменка, а Верховня Рада 16 травня відібрала в нього мандат.

У жовтні ВАСУ визнав законним позбавлення Артеменка українського громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram