ГоловнаПолітика

Кличко розповів, коли завершиться ремонт Володимирської вулиці в Києві

Нині там тривають роботи з облаштування тротуарів з допомогою ФЕМів і антипаркувальних стовпчиків.

Кличко розповів, коли завершиться ремонт Володимирської вулиці в Києві
Фото: klichko.org

Капітальний ремонт вулиці Володимирської в Києві, за планом, буде завершено в травні-червні наступного року. Про це завив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції вже здійснених робіт з капітального ремонту вул. Володимирської і вул. Льва Толстого.

Роботи на вул. Володимирській - від вул. Льва Толстого до вул. Б. Хмельницького - почали в цьому році. "Це одна з центральних вулиць столиці. І тут однозначно потрібен був ремонт, оскільки тротуари і проїжджа частина були в жахливому стані", - сказав Віталій Кличко.

На цьому об'єкті вже провели фрезерування асфальтобетонного покриття проїжджої частини, замінили люки і зливоприймачі, поклали 2-шарове асфальтобетонне покриття та зробили розмітку, встановили бордюрний камінь. Зараз тривають роботи з облаштування тротуарів за допомогою ФЕМів і антипаркувальних стовпчиків, які планують завершити до кінця року. Водночас капітальний ремонт не стосується проїжджої частини Володимирської, вимощеної бруківкою.

У 2018 році роботи продовжать на ділянці від провулка Рильського до Андріївського узвозу. "Поки дозволяють погодні умови, ремонт триває. А завершаться вони наприкінці травня - початку червня наступного року. І можу вас запевнити, що нам не соромно за якість тих робіт, які будуть здійснені. Щодня ми контролюємо перебіг робіт", - зазначив Кличко.

Що стосується вул. Льва Толстого, то було відремонтовано ділянку від вул. Велика Васильківська до вул. Тарасівської. Зокрема, здійснили роботи з фрезерування асфальтобетонного покриття проїзної частини, встановлення бортових каменів. Також замінили люки і зливоприймачі, поклали двошарове асфальтобетонне покриття з полімерасфальтобетону. Розпочато роботи з озеленення прилеглої території та нанесення дорожньої розмітки. "Ми робимо не тільки нове дорожнє покриття, але і встановлюємо нове сучасне освітлення, яке дозволяє значно економити кошти. Використовуємо інші ноу-хау", - зазначив мер столиці.

Віталій Кличко також висловив сподівання, що парламент найближчим часом ухвалить закон, який дозволить нарешті навести лід з паркуваннями в містах. І машини не стоятимуть на відремонтованих тротуарах, а також не займатимуть смуги для руху на оновлених столичних дорогах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram