ГоловнаПолітика

Рада ЄС продовжила мандат консультативної місії в Україні до червня 2019 року

Бюджет EUAM затверджено в розмірі 32 млн євро на наступні 18 місяців.

Рада ЄС продовжила мандат консультативної місії в Україні до червня 2019 року
Фото: europa.eu

Рада Європейського Союзу продовжила мандат консультативної місії ЄС в Україні до 31 травня 2019 року і затвердила її бюджет у розмірі 32 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"20 листопада Рада продовжила мандат консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні до 31 травня 2019 року і затвердила бюджет у розмірі 32 млн євро на наступні 18 місяців", - ідеться в повідомленні.

Консультативну місію ЄС в Україні було розгорнуто в грудні 2014 року з мандатом на надання підтримки держорганам у реформуванні сектору громадянської безпеки. Місія є одним із центральних елементів розширеної підтримки ЄС української влади в останні роки.

Відзначають, що місія "прагне зміцнювати і підтримувати реформи в державних установах, таких як поліція, інших правоохоронних органах і судовому секторі, зокрема в прокуратурі".

"Цей процес у підсумку покликаний відновити довіру українського народу до їх служб цивільної безпеки, які були пов'язані зі звинуваченнями в корупції і зловживаннях", - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, EUAM - це неозброєна, невиконавча громадянська місія зі штаб-квартирою в Києві і регіональними представництвами у Львові, Харкові та Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram