ГоловнаПолітика

Заступник глави АП і держсекретар Польщі домовилися про скорочення "чорного списку" українців

Список "містить не лише радикалів, а й істориків, державних чиновників та громадських діячів".

Заступник глави АП і держсекретар Польщі домовилися про скорочення "чорного списку" українців
Фото: dyvys.in

Україна і Польща домовилися про оптимізацію списку українців, котрим заборонено в'їзд до Польщі. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв за підсумками зустрічі з державним секретарем - керівником канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерським, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми домовилися працювати спільно, щоб його оптимізувати. Йдеться про значне скорочення, оскільки не мають, на наш погляд, страждати від цього, наприклад, історики, представники громадянського суспільства", - сказав Єлісєєв у ефірі телеканалу "ICTV" у неділю ввечері.

Журналісти з посиланням на слова Єлісєєва уточнили, що список значний і "містить не лише радикалів, а й істориків, державних чиновників та громадських діячів".

Як повідомлялося, Польща створила список нев'їзних українців з "антипольською позицією". До нього потрапили чиновники, "які на адміністративному рівні, з політичних мотивів, не допускають продовження ексгумації та відновлення польських місць пам'яті".

Напередодні польські прикордонники не впустили в країну першого українця з "чорного списку"- секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram