ГоловнаПолітика

Климпуш-Цинцадзе: немає підстав для поновлення права голосу російської делегації в ПАРЄ

"Це буде суперечити статуту Ради Європи та її цінностям".

Климпуш-Цинцадзе: немає підстав для поновлення права голосу російської делегації в ПАРЄ
Фото: Макс Требухов

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе не бачить підстав для поновлення права голосу російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

Вона підкреслила, що Російська Федерація досі не виконує вимог про припинення військової агресії проти України, тоді як з моменту введення санкцій пройшло вже 3 роки.

"Враховуючи це, українська сторона вважає, що наразі немає підстав для відновлення повноцінної участі російської делегації в ПАРЄ, адже це буде суперечити статуту Ради Європи та її цінностям", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр також висловила подяку Франції за підтримку України у питаннях, пов'язаних зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності України.

Перебуваючи з робочим візитом у Франції, Климпуш-Цинцадзе зустрілася з радником Президента Франції у європейських справах Клеманом Боном. Сторони, зокрема, обговорили підготовку до саміту "Східного партнерства", який відбудеться наступного тижня. Крім того, Климпуш-Цинцадзе відзначила складнощі, які виникли у зв'язку з позицією Угорщини щодо мовного положення закону "Про освіту", зазначивши, що ультимативна риторика Угорщини неприпустима, і питання двосторонніх відносин не варто намагатися переносити в багатосторонній формат.

Торкнувшись мовного питання, Іванна Климпуш-Цинцадзе внесла пропозицію французькій стороні щодо можливості включення української мови до списку іноземних мов, іспит з яких може бути складений для отримання французького диплома про середню освіту.

Бон пообіцяв ініціювати це питання перед міністерством освіти Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram