ГоловнаПолітика

У Криму затримали державних адвокатів «українських диверсантів»

Помозову й Акуленко підозрюють в передачі мільйона рублів слідству як хабара.

У Криму затримали державних адвокатів «українських диверсантів»
Верховный суд Крыма
Фото: Алина Смутко

В окупованому Криму в п'ятницю, 17 листопада, затримали Ольгу Помозову і Оксану Акуленко, яких призначено держадвокатами для підозрюваних в "справі українських диверсантів" Євгена Панова і Андрія Захтея. Про це повідомив кореспондент Радио Свобода Антон Наумлюк.

За даними журналіста, Помозову затримали за підозрою в передачі хабара.

"За версією слідства, вона передала мільйон рублів (близько 440 тис. гривень - ред.) від своїх підзахисних російським силовикам. Зараз Помозова перебуває в Сімферопольському СІЗО", - повідомив кореспондент.

Разом з Помозовою, за його даними, затримали адвоката Оксану Акуленко, що захищає Андрія Захтея, яка перебуває під підпискою про невиїзд і щодо якої проводяться слідчі дії, додав кореспондент.

Інформації від Оксани Акуленко та Ольги Помозової або їх представників поки що немає.

Нагадаємо, в серпні 2016 ФСБ заявило про затримання кількох людей, що нібито готували теракти в Криму. Ними, зокрема, виявилися виконроб з Євпаторії Андрій Захтей, водій автобуса АТП Запорізької АЕС Євген Панов. Спочатку вони дали свідчення, але потім відмовилися від них, заявивши про тортури в ФСБ.

6 жовтня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму продовжив на два місяці термін утримання під вартою Панову і Захтею. Такім чином, вони залишаться в СІЗО до 9 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram