ГоловнаПолітика

РНБО заперечує вплив Турчинова на обрання директора ДБР Романа Труби

З усіх кандидатів Турчинов особисто знав тільки Матіоса.

РНБО заперечує вплив Турчинова на обрання директора ДБР Романа Труби
Фото: пресс-служба СНБО

Рада національної безпеки та оборони відхиляє інформацію, що секретар Ради Олександр Турчинов вплинув на обрання директором Державного бюро розслідувань Романа Труби.

"З огляду на поширення в деяких ЗМІ інформації про нібито вплив секретаря РНБО України Олександра Турчинова на призначення керівництва Державного бюро розслідувань, відзначаємо, що ці маніпуляції не підтверджені жодними фактами, мають на меті дискредитацію і приниження новоствореного державного органу ... Секретар РНБО України ніколи і жодним чином не впливав на рішення комісії, яка обирала керівництво ДБР, і навіть не знайомий з переважною більшістю її членів", - йдеться в заяві РНБО.

З усіх кандидатів в керівництво ДБР Турчинов особисто знав тільки головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

"Що стосується інших кандидатів, секретар РНБО України не має достатньої інформації про них, щоб давати оцінки або рекомендації", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що про роль Турчинова в обранні Труби заявив, зокрема, експерт Реанімаційного пакету реформ Олександр Леменов. Труба нібито є кумом співробітника прокуратури Ігоря Щербини, той знайомий з депутатом Сергієм Пашинським, а він в свою чергу через Турчинова погоджував з президентом Петром Порошенком кандидатуру Труби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram