ГоловнаПолітика

Чиновника з курортного селища Затока спіймали на хабарі $135 тис.

Його спіймали на гарячому під час отримання грошей.

Генеральна прокуратура України спільно з Департаментом захисту економіки Нацполіції 17 листопада затримала начальника юридичного департаменту селищної ради Затоки (курорт в Одеській області). Його взяли на гарячому під час отримання 135 тисяч доларів хабара від жительки Одеської області.

За версією слідства, він вимагав гроші за вирішення питання про виділення селищною радою у власність та в оренду земельних ділянок на території Затоки.

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Чиновника затримали. Йому збираються пред'явити підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, готується звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Затока регулярно потрапляє в кримінальні новини.

На початку 2016 року затримали мера Затоки Василя Звягінцева. Чиновника підозрюють в тому, що у вересні-грудні 2014 року він незаконно вивів з комунальної власності земельну ділянку біля моря площею більш ніж 3 гектари, після чого передав землю в приватну власність, розділивши її між 66 особами.

У вересні за підозрою у замовленні вбивства затримали секретаря сільради Затоки В'ячеслава Бокія.

В грудні у Затоці провели спецоперацію, під час якої слідчі зафіксували понад 50 епізодів злочинів банди, на чолі якої стояли представники місцевої ради. Їм закидають організацію фіктивного голосування, замах на вбивство, шантаж естонського інвестора з метою отримання відкату, підпал баз відпочинку і санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, пряме вимагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram