ГоловнаПолітика

Генпрокуратура передала СБУ справу НАБУ щодо викриттів Соломатіної

Прокурори угледіли конфлікт інтересів.

Генпрокуратура передала СБУ справу НАБУ щодо викриттів Соломатіної
Анна Соломатина
Фото: uacrisis.org

Генеральна прокуратура отримала у Національного антикорупційного бюро України кримінальне провадження за викриттям Анни Соломатіної і передала його в Службу безпеки України.

Про це повідомив у фейсбуці депутат Мустафа Найєм.

"За моєю інформацією, кілька годин тому рішенням Генерального прокурора Юрія Луценка кримінальне провадження стосовно керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатіною, забрали з НАБУ і передали в СБУ...! На ділі це означає, що надалі всі процесуальні дії у цій справі, зокрема, обшуки в НАЗК, вилучення документів, допити самої Соломатіної, інших працівників агентства та Адміністрації президента будуть проводити співробітники Служби безпеки", - написав він.

Генпрокурор Юрій Луценко в коментарях пояснив, що Соломатіна заявила про маніпуляції з перевіркою зокрема одного із заступників директорів НАБУ Гізо Углави. Щоб уникнути конфлікту інтересів справу і було витребувано у НАБУ.

На це Найєм зазначив, що в свідченнях Соломатіної також фігурує чиний співробітник СБУ і радник пані Корчак за прізвищем Карпушин. "Це не конфлікт інтересів?" - написав він.

Нагадаємо, що розслідування ведеться за фактом можливого вчинення посадовими особами НАЗК, посадовими особами інших органів державної влади та іншими особами у складі організованої групи дій з отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднаних з вимаганням, за вчинення дій в інтересах вигодонабувача та третіх осіб.

Попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Колишній керівник Департаменту фінконтролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що глава НАЗК та її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольне Адміністрації президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram