ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Єфремова до 15 січня

Захист просив відпустити його з-під варти.

Суд продовжив арешт Єфремова до 15 січня
Фото: facebook.com/Юрій Луценко

Старобільський районний суд Луганської області продовжив до 15 січня 2018 року утримання під вартою колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Про це повідомив головуючий суддя Олександр Пелих на засіданні в п'ятницю.

"Суд вважає необхідним продовжити запобіжний захід Єфремову А. С. у вигляді утримання під вартою на 60 діб до 15 січня включно", - сказав він.

Таким чином, суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури.

Захист підсудного, зі свого боку, просив відпустити його з-під варти. Суд вирішив, що Єфремов, перебуваючи на волі, може переховуватися від слідства і погрожувати свідкам.

Нагадаємо, з 16 січня 2017 року Старобільський районний суд почав розглядати по суті справу Єфремова.

Єфремова підозрюють в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); пособництві у захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України); вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: наданні іноземній організації та його представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України, карається позбавленням волі терміном від десяти до п'ятнадцяти років).

У вересні також було повідомлено про підозру прес-секретарю, а нині одному з "посадових осіб" так званої адміністрації "ЛНР" Родіону Мірошнику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram