ГоловнаПолітика

Мінгареллі: необхідності в дискусії про створення антикорупційних судів немає, їх просто потрібно реалізувати

"Україні було б невиправдано застрягти на рівні зростання на 2,5%".

Мінгареллі: необхідності в дискусії про створення антикорупційних судів немає, їх просто потрібно реалізувати
Фото: Владислав Мусиенко

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що необхідності в дискусії про створення антикорупційних судів в Україні немає, їх просто потрібно реалізувати.

Про це він заявив під час щорічних загальних зборів членів Європейської бізнес асоціації.

"Немає необхідності для подальшого обговорення чи дебатів щодо антикорупційних судів. Зараз їх просто необхідно реалізувати з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії", - сказав він.

Посол підкреслив, що, якщо в Україні не буде посилена боротьба проти корупції - не буде зростання економіки, обсягів інвестицій, нових робочих місць для українців.

"Україні було б невиправдано застрягти на рівні зростання на 2,5%. Дайте антикорупційним організаціям можливість робити свою роботу. Україна, зі всіма її ресурсами, - талантами, розміром, населенням, - вимагає лише верховенства права", - заявив Мінгареллі.

Він також додав, що Україна могла б бути успішнішою за сусідні країни, якби на це була політична воля.

Нагадаємо, Венеціанська комісія у своєму висновку від 6 жовтня 2017 року критично оцінила законопроекти №6011 та №6529 про створення Антикорупційного суду і рекомендувала, щоб президент України вніс свій проект закону. Однак оскільки законопроект №6011 включений до порядку денного сесії Верховної Ради, для реєстрації нового проекту закону на цю тему його треба було відкликати.

Порошенко висловив готовність внести свій законопроект, але закликав Раду розблокувати його внесення. Водночас в опозиції вважають, що коаліція спеціально провалює відкликання проекту закону №6011, щоб затягнути процес.

14 листопада Рада відмовилася розблокувати створення Антикорупційного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram