ГоловнаПолітика

ГПУ відкрила ще одну справу проти НАБУ

Провадження стосується закупівлі спортивних костюмів для НАБУ у фігуранта "справи рюкзаків".

ГПУ відкрила ще одну справу проти НАБУ
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань під час закупівлі спортивних костюмів співробітниками Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат із фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук.

"За моїм депутатським зверненням Генеральною прокуратурою порушено кримінальне провадження щодо керівництва НАБУ за фактом закупівлі спортивних костюмів і тактичних сорочок у підприємця, який є фігурантом так званої "справи рюкзаків" разом із сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", - написав нардеп.

Він також опублікував копію відповіді Генпрокуратури на його депутатський запит. У документі сказано, що відомості внесені в ЄРДР і розпочато кримінальне провадження за ознаками, передбаченими ч.4 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення або розтрата чужого майна, довіреного особі чи яке перебувало в його віданні).

Фото: facebook.com/igor.mosijcuk

Нагадаємо, НАБУ порушило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення генпрокурора Юрія Луценка.

Раніше стало відомо, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника. Підставою стала заява одного з народних депутатів про розголошення Ситником даних досудового слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram