ГоловнаПолітика

Фонд Порошенка виділив 3 млн гривень на конкурс проектів музею Революції гідності

Його результати будуть оголошені влітку наступного року.

Фото: president.gov.ua

Благодійний фонд Порошенка виділив 3 млн гривень на організацію архітектурного конкурсу на найкращу проектну пропозицію зі створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності.

"Ми підписуємо Меморандум про співпрацю між Міністерством культури України, організатором конкурсу Hossbach Lehmhaus GbR [phase eins] і всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка». Фонд Порошенка виділяє 3 мільйони гривень на організацію цього конкурсу", - йдеться в заяві у фейсбуці Порошенка.

Президент сказав, що результати першого туру конкурсу можуть бути оголошені в лютому 2018 року, а другого - в липні 2018 року.

Нагадаємо, що цей конкурс оголосили в жовтні. Учасники повинні представити проектну пропозицію меморіального простору в пам'ять про Героїв Небесної сотні, розробити проектну пропозицію будівлі музею Революції гідності, який повинен мати музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити громадський простір як складову меморіально-музейного комплексу.

Ділянка проектування меморіально-музейного комплексу розташована в центральній частині Києва, на алеї Героїв Небесної сотні.

Конкурс проводитимуть анонімно, у два тури, з відкритою попередньою кваліфікацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram