ГоловнаПолітика

Луценко стурбований діями директора НАБУ

Він вважає, що Ситник домагається "особистої недоторканності шляхом порушення справ проти всіх інших".

Луценко стурбований діями директора НАБУ
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко стурбований діями директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника в останні тижні.

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю.

"Мене дуже хвилює ситуація, коли керівник одного з правоохоронних або антикорупційних органів пише абсолютно законну вимогу надати документи, другий відмовляється, і при цьому порушує справу проти тих, хто посмів його щось питати. Після цього є реакція наглядового органу САП, який говорить, що є очевидний конфлікт інтересів. Знову ж таки, керівник НАБУ говорить на його адресу різні не зовсім прийнятні для публічної площини слова. Мені здається, що відбувається дестабілізація злагодженої роботи всієї правоохоронної структури", - заявив Луценко.

За словами Луценка, Ситник домагається "особистої недоторканності шляхом порушення справ проти всіх інших".

Він вважає, що це неприйнятно, і сподівається, що цією ситуацією займуться депутати з антикорупційного та правоохоронного комітетів.

Луценко сказав, що у правоохоронних органів є спільний ворог - злочинність, тому немає сенсу воювати ще між собою.

Нагадаємо, на початку листопада Антикорупційне агентство склало на Ситника протокол про корупцію. Агентство заявило, що Ситник видав довіреність на представлення його інтересів у суді керівнику юридичного управління НАБУ Ярчаку. Таким чином, як стверджує агентство, голова НАБУ задіяв державний ресурс в особистих цілях.

13 листопада Ситник заявив, що влада намагається зупинити розслідування НАБУ гучних антикорупційних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram