ГоловнаПолітика

У Києві спіймали карткових шахраїв, які вкрали в держбанку 6 млн гривень

На банкомати встановлювали накладки, потім виготовляли дублікати карток.

Правоохоронці затримали в Києві дві групи зловмисників, які за допомогою підроблених банківських карток заволоділи майже 6 млн гривень державного банку.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Спецоперацію проводили Київська місцева прокуратура №7 (Подільський район) спільно зі співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Зловмисники встановлювали спеціальні пристрої на банкомати державного банку, за допомогою яких зчитували інформацію про банківські картки клієнтів, а також встановлювали накладки з прихованою мікрокамерою для запису пін-кодів, які вводили клієнти банку. Надалі вони виготовляли підроблені банківські картки, які були ідентичні оригінальним, і знімали з них кошти.

10 листопада було затримано двох зловмисників під час чергового незаконного зняття коштів. Під час обшуків у них вилучили підроблені банківські картки, понад 1 млн гривень, спеціальні пристрої для зчитування інформації з карток, накладки на банкомат із прихованою мікрокамерою, пристрої для запису інформації на карти, а також цілий арсенал зброї - автомати Калашникова, пістолети і патрони. Обидвом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

16 листопада в рамках цього ж розслідування прокуратура і СБУ затримали другу групу, яка діяла аналогічно.

У двох фігурантів вилучили спеціальний пристрій для зчитування інформації з карток, накладку з прихованою мікрокамерою, а також ноутбук, на жорсткому диску якого була папка з назвою "Робота", в якій накопичувалися відеозаписи з прихованої мікрокамери, встановленої на банкоматах. Зараз вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Загальна сума збитків, завданих діями обох злочинних груп, становить близько 6 млн гривень.

Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлюються інші співучасники злочинів, у тому числі за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram