ГоловнаПолітика

НАБУ порушило справу проти генпрокурора

Розслідування розпочато 30 жовтня на виконання судового рішення.

НАБУ порушило справу проти генпрокурора
Фото: EPA/UPG

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення генпрокурора Юрія Луценка.

Про це "Українські новини" повідомила спікер НАБУ Світлана Оліфіра.

За її словами, розслідування розпочато 30 жовтня на виконання судового рішення.

Справу порушено за частиною 3 статті 368-2 Кримінального кодексу. Про підозру нікому не повідомляли.

Про те, що НАБУ почало розслідування справи про незаконне збагачення Луценка, вчора заявив  екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Він стверджував, що НАБУ почало розслідування після його заяви, і оприлюднив фотокопію відповіді з бюро про порушення кримінального провадження.

Фото: facebook.com/RRKuzmin/

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно директора НАБУ Артема Ситника. Підставою стала заява одного з народних депутатів про розголошення Ситником даних досудового слідства.

Раніше Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) склало адмінпротокол на Ситника. Після цього НАБУ викликало голову НАЗК Наталю Корчак на допит у так званій "справі про паркомісця" (в грудні 2016 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на паркомісці Корчак паркується машина, якої немає в її декларації). У рамках цієї справи 9 листопада відбувся допит Корчак у НАБУ, а 10 листопада свекруха Корчак закрила в квартирі детектива НАБУ, який прибув вручити голові НАЗК повістку на ще один допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram