ГоловнаПолітика

Під час обшуків у одеського забудовника, причетного до фінансування "ДНР/ЛНР", СБУ знайшла 20 млн грн готівкою

Вилучено також понад сто печаток фіктивних підприємств.

Співробітники Служби безпеки України під час слідчих дій у одеського забудовника виявили та вилучили фінансово-господарську документацію, понад 20 млн гривень готівкою і понад сто печаток фіктивних підприємств. Слідство досліджує обставини використання зазначених підприємств і грошей в схемі фінансування тероризму за участю колишнього депутата Одеської міської ради.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомлялося, вранці 16 листопада прес-центр СБУ заявив про виявлення фактів фінансування незаконних збройних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом одеської будівельної компанії.

У спецслужбі зазначили, що за встановленою правоохоронцями інформацією, один з великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації і отримує гроші готівкою. Потім ці кошти передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який мав "інтереси" в будівельному бізнесі.

"Інтерфакс-Україна" пише, що йдеться про Ігоря Маркова - голову партії "Батьківщина", екс-депутата Верховної Ради і Одеської міськради.

Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії і місцях проживання фігурантів справи.

При цьому джерела агентства в правоохоронних органах повідомили, що обшуки проводяться в будівлях, пов'язаних з найбільшим забудовником Одеси - бізнесменом Аднаном Ківаном, власником інвестиційно-будівельної компанії KADORR Group.

За даними джерел, обшуки проводяться в бізнес-центрі "Наполеон" на вул. Успенській (з самого ранку і до як мінімум 17.30 охорона БЦ не пускала всередину співробітників і відвідувачів), а також в будівлі за адресою Французький бульвар, 66/2, де міститься пов'язаний з бізнесменом "7-й канал" (вхід в будівлю також блокувався співробітниками СБУ).

Заяв від компанії щодо ситуації поки що не надійшло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram