ГоловнаПолітика

Більш ніж 30% українців не проживають за місцем прописки, - Нефьодов

"Теоретично людина не зобов'язана повідомляти державу, де живе. Але це створює багато проблем".

Більш ніж 30% українців не проживають за місцем прописки, - Нефьодов
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявив, що більш ніж 30% громадян України проживають не за місцем прописки.

Про це він заявив на конференції "Реформа державного управління: здійснення оцінки стану справ, досягнення та виклики" в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми оцінюємо, що як мінімум 30% населення країни проживає не за місцем реєстрації", - сказав він.

На думку Нефьодова, теоретично людина не зобов'язана повідомляти державу, де живе.

"З іншого боку, ми розуміємо, що це створює величезну кількість подальших проблем - від труднощів з голосуванням до труднощів з повідомленням про судові процеси", - зазначив перший заступник міністра.

Зараз, за його словами, у Верховній Раді є законопроект про автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху, "і питання в тому, кому будуть приходити штрафи, якщо невідоме місце перебування людини".

Нефьодов також нагадав, що існують ініціативи переходу на декларативний принцип реєстрації, а також механізм онлайн-реєстрації.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ підтримує введення декларативної моделі реєстрації місця проживання. Це означає, що людина зможе зареєструватися на підставі заяви, не доводячи підстав для проживання в квартирі чи будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram