ГоловнаПолітика

Силовики затримали власника "приватного кордону" з Угорщиною, - ЗМІ

Військова прокуратура і ДПСУ проводять спецоперацію на Закарпатті.

Силовики затримали власника "приватного кордону" з Угорщиною, - ЗМІ
Горват "Доки" Аттила
Фото: ТСН

Уранці 16 листопада в санаторії "Карпати" поблизу м. Мукачево співробітники силових органів затримали Горвата Аттілу на прізвисько Докі, який є власником так званого "приватного кордону" з Угорщиною, що його використовують для контрабанди.

Про це пише Mukachevo.net з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Також виданню відомо про затримання начальника берегівського райвідділу Держгеокадастру.

Агентство УНН із посиланням на військового прокурора Західного регіону Олега Сенюка пише про масові обшуки в можливих загарбників земель прикордонної смуги в Закарпатській області.

"Військова прокуратура Західного регіону спільно з Державною прикордонною службою в цей час проводить у рамках розслідування кримінального провадження більш ніж 100 обшуків з метою документування протиправної діяльності організованої групи, яка причетна до незаконного відчуження земель прикордонної смуги, а також займається організацією протиправного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів як на території України, так і за її межами з використанням цих земельних ділянок, які були наближені до прикордонної смуги", - розповів він.

За словами Сенюка, до цих слідчих дій залучено понад 300 як прокурорсько-слідчих працівників, так і оперативних підрозділів, а також близько 70 одиниць автомобільної і спеціальної техніки.

"Слідчі дії наразі тривають. Є вже певні результати: вилучили значні обсяги особливо небезпечного наркотичного засобу в одного з фігурантів", - уточнив прокурор.

Він додав, що обшуки проходять як у приватних будинках, так і в суб'єктів підприємницької діяльності, які можуть бути причетні до заволодіння цими земельними ділянками, а також до виготовлення та розповсюдження наркотичних засобів.

Нагадаємо, що в середині жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про існування "приватного" кордону з Угорщиною. Землю виділили місцевим жителям, а потім ділянки були акумульовані в одні руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram