ГоловнаПолітика

Омелян повідомив про обшуки в УЗ через Дубневичів (оновлено)

Слідчі дії проводить Нацполіція.

Омелян повідомив про обшуки в УЗ через Дубневичів (оновлено)
Братья Богдан и Ярослав Дубневичи
Фото: mediananny.com

Національна поліція в четвер проводить близько 50 обшуків у підрозділах "Укрзалізниці" в шести регіонах України у справі про зловживання в особливо великих розмірах і про злочинну змову з метою корупційних доходів, написав міністр інфраструктури Володимир Омелян у фейсбуці.

"Під підозрою громадяни Дубневичі, Михальчук, Костюк й інша весела гоп-компанія", - заявив він.

Оновлення. Слідчі провели близько 50 обшуків в службових приміщеннях одного з департаментів ВАТ "Укрзалізниця" в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів в особливо великих розмірах під час проведення в 2015 - 2017 роках закупівель рейкових скріплень, вчинених за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Обшуки тривають і проводяться в службових приміщеннях, а також за місцем проживання службовців, в офісних приміщеннях і приміщеннях керівників суб'єктів господарювання - переможців конкурсних торгів, з якими на укладалися договори на закупівлю товарів ймовірно за свідомо завищеними цінами, які, в свою чергою, залучали підприємства з ознаками фіктивності.

"За постановами суду надано дозвіл на вилучення тендерної і бухгалтерської документації, інформації на комп'ютерних носіях, зразків поставленого товару, з метою можливості подальшого проведення розслідування", - відзначають в ГПУ.

Народних депутатів Богдана та Ярослава Дубневичів неодноразово звинувачували в заробітку на постачаннях "Укрзалізниці". Їм нібито допомагав керівник пасажирського сектору "Укрзалізниці", член правління УЗ Сергій Михальчук, ще одним учасником схеми називали колишнього гендиректора сектору "Укрзалізниці" Михайла Костюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram