ГоловнаПолітика

Горащенков спростував вплив на роботу НАЗК

"Для приписуваного мені втручання не маю ні права, ні можливостей, ні часу, ні бажання".

Горащенков спростував вплив на роботу НАЗК

Співробітник Адміністрації президента Олексій Горащенков стверджує, що не є куратором НАЗК і не впливає на діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Твердження пані Соломатіної про мій нібито вплив на рішення НАЗК не відповідають дійсності. Для приписуваного мені втручання в роботу цього органу не маю ні права, ні можливостей, ні часу, ні бажання", - сказав Горащенков у коментарі Громадському.

Напередодні нардеп Мустафа Найєм повідомив, що людиною, яка курирує Національне агентство із запобіганню корупції, є заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України Олексій Горащенков.

Найєм був організатором брифінгу керівника Департаменту фінконтролю та моніторингу способу життя НАЗК Анни Соломатіної. Та заявила, що глава НАЗК та її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольне Адміністрації президента.

Нагадаємо, Адміністрація Президента заявила, що не причетна до фальсифікації перевірки електронних декларацій і не має інструментів впливу на НАЗК.

НАБУ вже завело справу щодо викриттів Соломатіної.

Горащенков - кандидат на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram