ГоловнаПолітика

У Сенцова в колонії на Ямалі почалися проблеми зі здоров'ям, - адвокат

"До Олега там шанобливе ставлення, ніхто не утискає".

У Сенцова в колонії на Ямалі почалися проблеми зі здоров'ям, - адвокат
Фото: Сергей Нужненко

В українського режисера Олега Сенцова, який відбуває тюремний термін в Росії, погіршився стан здоров'я - почалися проблеми зі серцем, посилилися болі в спині, він сильно схуд.

Про це заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, передає Громадське.

"За два з половиною місяці у нього загострився ревматизм. Він там в холоді перебував, холодні камери, холодні автозаки, поїзд, в якому він їхав, без опалення. Йому виписали зігрівальну мазь. Ще у нього почалися проблеми зі серцем. Лікар запросив його дитячі картки (медичні - ред.). Я думаю, що найближчим часом ми ці картки знайдемо, направимо в колонію, і Олегу буде призначено лікування", - сказав адвокат.

За словами Дінзе, на сьогодні Сенцов перебуває в колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Його там не ображають і не застосовують тортур.

"До Олега там шанобливе ставлення, ніхто не утискає. Раніше там були жорстокі умови, були і побиття, не дуже хороші умови утримання. Зараз, коли керівництво колонії змінилося, умови хороші, наскільки це можливо. Вони дотримуються законності, дотримуються правил внутрішнього розпорядку. Як в армії - все суворо за статутом. Враховуючи це, дисципліна залізна", - додав адвокат.

Як повідомлялося, Сенцова направили у штрафний ізолятор у виправній колонії №8 в місті Лабітнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії через призначене раніше покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram