ГоловнаПолітика

Порошенко назвав прийняття проекту резолюції ООН щодо Криму "потужним сигналом Росії"

Президент висловив упевненість в широкій підтримці резолюції на рівні Генасамблеї ООН в грудні.

Президент Петро Порошенко привітав рішення Третього комітету щодо прийняття проекту посиленої резолюції Генасамблеї ООН про стан прав людини в Криму.

"Вітаю рішення Третього комітету з посиленої резолюції ГА ООН про стан прав людини в Криму! Вдячні співавторам рішення і всім нашим союзникам за потужний сигнал російській окупаційній владі з міжнародної єдності і солідарності в питанні деокупації Криму", - написав він у фейсбуці.

Також Петро Порошенко висловив упевненість в широкій підтримці резолюції на рівні Генеральної Асамблеї ООН в грудні і в успіху зусиль з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Раніше сьогодні в Нью-Йорку Комітет з соціальних і гуманітарних питань і питань культури (Третій комітет) Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй підтримав резолюцію з прав людини в Криму. "За" проголосувала 71 країна, "проти"- 25, утрималися від голосування 77 країн.

Проект резолюції не підтримали, серед інших, Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Китай, Південна Корея, Сербія, Узбекистан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram