ГоловнаПолітика

Суд відмовився посилювати запобіжний захід синові Авакова

САП хотіла арешту із заставою 5 млн гривень.

Апеляційний суд Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в задоволенні скарги на запобіжний захід, обраний щодо Олександра Авакова, підозрюваного в так званій "справі рюкзаків".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

САП хотіла, щоб суд змінив запобіжний захід з особистого зобов'язання на арешт з можливістю виходу під заставу в розмірі 5 млн гривень.

Нагадаємо, детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив усіх трьох під особисті зобов'язання.

У лютому 2016 року було опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, поставку партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датовано груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Голова МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його родини до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram