ГоловнаПолітика

АП спростовує використання НАЗК для політичних переслідувань

Заяви Соломатіної пояснили конфліктом з керівництвом агентства.

АП спростовує використання НАЗК для політичних переслідувань
Фото: Макс Требухов

Адміністрація президента заявила, що не причетна до фальсифікації перевірки електронних декларацій і не має інструментів впливу на Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).

"В АП відсутні будь-які інструменти впливу на НАЗК. Відповідні заяви Ганни Соломатіної, очевидно, слід розглядати в площині її робочих і особистих стосунків з керівництвом НАЗК", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Адміністрації президента у вівторок у відповідь на інформаційний запит.

Прес-служба адміністрації президента також заявила, що Петро Порошенко розраховує на ефективну роботу новостворених правоохоронних органів і "вважає категорично неприйнятною інформаційну війну між цими відомствами, яка посилилася останніми днями і завдає шкоди суспільним інтересам".

Нагадаємо, у вівторок керівник Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що голова НАЗК і її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольним Адміністрації президента.

"Е-декларування використовується для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і для особистого збагачення голови НАЗК і членів НАЗК. Результати перевірок фальсифікується так, як це потрібно керівництву НАЗК", - сказала вона на брифінгу, організованому депутатом Мустафою Найємом.

Після цього НАБУ повідомило, що порушило справу за викривальною інформацією Соломатіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram