ГоловнаПолітика

НАБУ розслідує нарахування винагород держвиконавцям

Журналісти запідозрили, що держвиконавців змушували ділитися з керівництвом.

НАБУ розслідує нарахування винагород держвиконавцям
Фото: Politeka

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань керівництва Міністерства юстиції під час нарахування винагород державним виконавцям.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських новин".

Зазначено, що 2 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками можливого скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу.

"Мова про факти можливого зловживання службовими особами Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України своїм службовим становищем під час нарахування та виплати винагород державним виконавцям", - повідомляє НАБУ.

Здійснення досудового розслідування доручено детективам бюро.

Нагадаємо, наприкінці серпня в мережі з'явилася виписка з винагородами державних виконавців. Згідно з документом, вісім чиновників у травні-червні 2017 року отримали премії в розмірі від 1 до 7 млн гривень. Пізніше з'явилася інформація, що держвиконавців, які отримували великі винагороди, змушували ділитися зі сторонньою особою. Після скандалу Кабмін встановив верхню межу "премій" для держвиконавців у розмірі 200 прожиткових мінімумів (308 тис. грн) в одні руки за одне стягнення.

Напередодні з'явилася інформація, що держвиконавців змушували писати заяви на звільнення за власним бажанням без дати.

У Мін'юсті цю інформацію спростували, однак повідомили, що в керівництві Виконавчої служби відбулися кадрові перестановки. Втім через майже місяць після виходу цього повідомлення на сайті Виконавчої служби вказані ті самі керівники, що і раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram