ГоловнаПолітика

Українські дипломати в США бойкотували російський концерт через анексію Криму

"Концерт за єдність" організувало посольство РФ разом з недержавними структурами США.

Українські дипломати в США бойкотували російський концерт через анексію Криму
Фото: Геннадий Черкасов/mk.ru

У Вашингтоні українські дипломати відмовилися відвідати організований США і Росією "Концерт за єдність", у якому брали участь музиканти, які підтримали анексію українського Криму.

Про це повідомила прес-служба посольства України в США у Фейсбуці.

Зазначають, що 13 листопада у Вашингтоні відбувся концерт за участю російського піаніста Дениса Мацуєва, російського диригента Валерія Гергієва, симфонічного оркестру Маріїнського театру. За даними посольства України, концерт організувало посольство Росії разом з недержавними структурами США.

"Ми відкинули запрошення відвідати цей концерт "за єдність". Вважаємо некоректним пов'язувати персоналії В.Гергієва і Д.Мацуєва, які підписали заяву на підтримку політики Кремля щодо окупації Криму, із ідеалами єдності, особливо в умовах агресії РФ проти України, що триває", - йдеться в повідомленні.

Українські дипломати зазначили, що "підтримка заходу з боку окремих поважних американських недержавних структур створює майданчик для російської пропаганди та маніпуляції громадською думкою в США".

Нагадаємо, раніше правозахисники заявили про посилення переслідування кримських татар на території анексованого півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram