ГоловнаПолітика

Світовий банк загалом схвалив пенсійну реформу в Україні

"Проведення пенсійної реформи засвідчило наявність демократії в країні і сильного лідерства".

Світовий банк загалом схвалив пенсійну реформу в Україні
Фото: EPA/UPG

Світовий банк схвалює прийняту Верховною Радою пенсійну реформу, крім декількох статей, доданих під час голосування в другому читанні за закон.

Про це повідомив на брифінгу президент Групи Світового банку Джим Йонг Кім.

"Ми докладно стежили за ситуацією з пенсійною реформою. Я вважаю, що її прийняття - це сміливий крок. Ми знаємо про те, що були додані нові статті, і ми підтримуємо діалог з міністерством (Мінсоцполітики). Міністерство нам роз'яснило, що є шляхи, якими можна забезпечити введення реформи навіть у тій формі, яка існує зараз. Було б краще, щоб ці статті не були додані, але реформа зараз має запас міцності, і вона буде втілена, і буде захист пенсіонерів", - сказав президент СБ.

На його думку, проведення пенсійної реформи показало наявність демократії в країні і сильного лідерства.

Нагадаємо, 11 жовтня пенсійна реформа, яка передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році зі щорічним поступовим підвищенням до 35 років до 2028 року, набула чинності.

Серед іншого закон передбачає призначення пенсії незалежно від віку за наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 року, встановлення верхньої межі бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) у 15 мінімальних зарплат (на цей момент 48 тис. гривень) і введення накопичувального рівня пенсійної системи з 1 січня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram