ГоловнаПолітика

ВРП рекомендувала Порошенку призначити ще двох суддів нового Верховного Суду

Схвалено кандидатури судді Вищого адмінсуду Тетяни Стрілець і судді Приморського райсуду Одеси Сергія Погрібного.

ВРП рекомендувала Порошенку призначити ще двох суддів нового Верховного Суду
Фото: 24tv.ua

Вища рада правосуддя рекомендує президенту Петрові Порошенку призначити ще двох суддів нового Верховного Суду.

Відповідне рішення ВРП ухвалила на засіданні у вівторок.

Зазначено, що схвалено кандидатури судді Вищого адміністративного суду Тетяни Стрілець і судді Приморського районного суду Одеси Сергія Погрібного.

Розгляд питання про схвалення кандидатури судді Верховного Суду, голови Ради суддів Валентини Симоненко вкотре відкладено.

Раніше Громадська рада доброчесності наклала вето на обрання цих трьох кандидатур. Кандидатура судді Стрілець була ветована, оскільки, на думку ГРД, вона незаконно скасовувала рішення Вищої ради юстиції про звільнення "майданівських суддів". Крім того, Стрілець була членом КПРС.

ГРД також наклала вето на обрання Сергія Погрібного, оскільки він, на думку ради, приймав рішення з ознаками політичного впливу і порушував принцип відкритості судових процесів. Також ГРД стверджує, що Погрібний веде спосіб життя, який не відповідає його доходам, зокрема набуває квартири і земельні ділянки та часто здійснює поїздки в курортні країни. Крім того, громадські діячі стверджують, що існує тісний зв'язок Погрібного з депутатом Верховної Ради Сергієм Ківаловим (Опозиційний блок).

Кандидатуру Симоненко ветували через те, що вона часто відвідує анексований Росією Крим, а її сестра працює в законодавчих зборах Севастополя. Громадські діячі також стверджують, що чоловік Симоненко підтримував і розвивав ділові відносини в Криму після анексії півострова. Також у мотивувальному листі Симоненко було виявлено дуже багато граматичних помилок.

Нагадаємо, 11 листопада Порошенко призначив 113 суддів нового Верховного Суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram