ГоловнаПолітика

Засідання комітету голів України і Польщі відбудеться в п'ятницю в Кракові

Українську делегацію очолить Костянтин Єлісєєв.

Засідання комітету голів України і Польщі відбудеться в п'ятницю в Кракові
Фото: poland-ukraine.com.ua

У п'ятницю в Кракові відбудеться засідання Консультативного комітету президентів Польщі та України.

Про це повідомив співголова комітету з польської сторони Кшиштоф Щерський, передає Dzieje.pl.

"У п'ятницю в Кракові відбудеться засідання Консультативного комітету президентів Польщі та України", - сказав він.

Щерський очолить делегацію з Польщі. Українську делегацію очолить заступник голови українського головування Костянтин Єлісєєв. На зустрічі також будуть присутні представники міністерств закордонних справ обох країн і радники президентів.

"Темами зустрічі стануть двосторонні питання і підготовка до саміту "Східного партнерства"", - наголосив він.

Нагадаємо, останнім часом у відносинах між Україною і Польщею виникло напруження через розбіжності в трактуванні історичних подій. Представники польської влади дозволили собі низку випадів щодо України. Так, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський пригрозив створити список нев'їзних українців з "антипольською позицією" і додав, що до переліку потраплять і чиновники, "які на адміністративному рівні, з політичних мотивів, не допускають продовження ексгумації та відновлення польських місць пам'яті".

Своєю чергою, президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України не призначати на високі посади людей з "антипольськими поглядами".

Невдоволення Польщі, зокрема, викликано мораторієм на ексгумацію поляків в Україні, який було ініційовано Інститутом національної пам'яті наприкінці квітня у відповідь на демонтаж пам'ятника УПА в селі Грушовичі на сході Польщі. До цього в Польщі було спаплюжено декілька українських пам'яток. Винуватих не було покарано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram