ГоловнаПолітика

Затримані з 6 кг вибухівки мешканці Мукачева відмовилися давати свідчення

Завтра Дарницький райсуд буде обирати їм запобіжний захід.

Затримані з 6 кг вибухівки мешканці Мукачева відмовилися давати свідчення
Фото: Полиция Киева

Затримані вчора біля ТЦ на київських Осокорках з 6,5 кг вибухівки двоє жителів Закарпаття відмовляються давати свідчення слідчим за порадою своїх адвокатів. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, передає "112 Україна".

"Зараз їхні інтереси представляють адвокати за контрактом, вони відмовилися від безкоштовної допомоги адвоката. За порадою адвокатів, вони відмовляються надавати будь-які пояснення слідчим. Правоохоронним органам належить з'ясувати слідчим шляхом мотиви і обставини, за яких ці вибухові речовини і електродетонатори потрапили до цих двох чоловіків і з якою метою вони привезли їх до Києва", - повідомила Максимець.

Також, за її словами, згідно з висновками експертів, вибухову речовину було вироблено на основі гексогену. Електродетонатори також в робочому стані і характеризуються як боєприпаси.

Завтра Дарницький райсуд буде обирати їм запобіжний захід.

Нагадаємо, в неділю близько 17:00 на парковці ТЦ "Аркадія" на Дніпровській Набережній, 33 в Дарницькому районі столиці співробітники поліції виявили автомобіль з вибухівкою. У рюкзаку, який був у машині, виявили п'ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг і 10 електродетонаторів.

Обидва затриманих - жителі Мукачева.

Глава фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк заявив, що затримані з 6 кг вибухівки були вигнані з табору біля Ради. Депутат підозрює, що їхнім завданням було дискредитувати протест.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram