ГоловнаПолітика

НАЗК скерувало до суду протокол про адмінпорушення голови НАБУ

Зазначають, що Ситник надав запитувані документи з порушенням встановленого терміну і не в повному обсязі.

НАЗК скерувало до суду протокол про адмінпорушення голови НАБУ
Фото: 24tv.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення направити в суд протокол про адміністративне правопорушення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК у Фейсбуці.

"На позачерговому засіданні було прийнято рішення про направлення до суду протоколу про адміністративне правопорушення директора НАБУ Артема Ситника", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що протокол складено за невиконання законних вимог НАЗК. Зокрема повідомляють, що Ситник надав запитувані в листі НАЗК копії документів та інформацію з порушенням встановленого законом терміну і не в повному обсязі.

"Запити було надіслано відповідно до отриманого Національним агентством повідомлення, в якому викладалися факти, що свідчать про можливі ознаки порушень працівниками НАБУ законодавства в частині недотримання вимог ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. А саме щодо надання Ситником довіреності на представлення його інтересів працівникам юридичного департаменту Національного антикорупційного бюро України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на початку листопада НАЗК склало на Ситника протокол про корупцію. Агентство заявило, що Ситник видав довіреність на представлення його інтересів у суді керівникові юридичного управління НАБУ Ярчаку. Таким чином, як стверджує агентство, голова НАБУ задіяв державний ресурс в особистих цілях. Також Ситник відмовився надати НАЗК відповідну інформацію і документи для перевірки, що є порушенням вимог антикорупційного законодавства

Після цього НАБУ викликало голову НАЗК Наталю Корчак на допит у так званій "справі про паркомісця" (в грудні 2016 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на паркомісці Корчак паркується машина, якої немає в її декларації). В рамках цієї справи 9 листопада відбувся допит Корчак у НАБУ, а 10 листопада свекруха Корчак замкнула у квартирі детектива НАБУ, який прибув вручити голові НАЗК повістку на ще один допит.

Голова НАБУ не визнав своєї провини і має намір судитися. Він також звинуватив владу в тиску на НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram