ГоловнаПолітика

Уся економіка повинна бути в уряді, - Яценюк

Лідер НФ вважає, що президент повинен займатися своїми конституційними обов'язками.

Уся економіка повинна бути в уряді, - Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Монополія влади в Україні завершується революціями, як це було в 2014-му і 2004 роках. Україна - європейська країна, і форма правління її - європейська парламентсько-президентська, де влада підзвітна народу", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в ефірі програми "ТСН Тиждень" на каналі "1+1" у неділю, 12 листопада.

"Президент повинен виконувати виключно свої конституційні функції як гарант Конституції, глава держави ... займатися міжнародною політикою і національною безпекою і обороною як Верховний головнокомандувач", - зазначив Арсеній Яценюк.

"Якщо, наприклад, директор підприємства відіграє роль і директора, і головного інженера, і головного бухгалтера, а також ще начальника охорони на цьому підприємстві, то як це підприємство буде працювати? Воно збанкрутує", - зазначив він.

Він нагадав, що за нинішнім законодавством голова уряду має право самостійно підписати тільки одне розпорядження - про свого керівника апарату: "Це, в принципі, дуже зручна мішень для того, щоб на нього повісити всіх собак. Але прем'єр-міністр повинен бути главою виконавчої влади. Вся економіка повинна бути в уряді".

"Парламент - незалежний, який творить закони. Судова гілка взагалі позбавлена будь-яких політичних впливів. І це треба привести, нарешті, у відповідність, щоб люди знали, хто за що відповідає в країні. А ті, яких призначили люди, знали, що вони повинні робити і яким чином відповідати перед своїм народом за свої обов'язки", - сказав лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram