ГоловнаПолітика

Питання об'єднання політсил сьогодні взагалі не стояло, - Яценюк

"Ми й так об'єднані, ми об'єднані заради майбутнього нашої країни ".

Питання об'єднання політсил сьогодні взагалі не стояло, - Яценюк
Арсений Яценюк
Фото: Макс Требухов

Питання об'єднання політичних сил не стояло на порядку денному з'їзду партії "Народний фронт".

Про це заявив на брифінгу лідер "НФ" Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання кореспондента LB.ua про те, чи буде "НФ" об'єднуватися з БПП.

"Питання об'єднання політичних сил сьогодні взагалі не стояло на порядку денному. У чому ми об'єднані... політично ми об'єднані в коаліцію, в плані змін країни, в планах зробити Україну членом ЄС, НАТО. Я відверто зазначу, чи може це хтось зробити крім нас? Ніхто! Чи є у нас союзники? Так! Але чи можемо ми покладатися на чужі зусилля? Ні, лише на свої. В цьому і є роль партії "НФ". Так, я знаю про наші нинішні рейтинги, але я знаю і про рейтинги країни, які за останні роки почали зростати за всіма показниками. Тому, ми й так об'єднані, ми об'єднані заради майбутнього нашої країни", - сказав він.

Водночас Яценюк зазначив, що не хотів би зараз говорити про вибори.

"З однієї простої причини - чергові вибори до парламенту відбудуться через два роки. В сьогоднішній політичній динаміці важко спрогнозувати, що буде через два роки. У будь-якій політичній партії є скелет. Цей кістяк ви сьогодні побачили", - сказав Яценюк.

На запитання LB.ua щодо того, чи є Яценюк єдиним кандидатом, якого партія планує висувати на президентські вибори, він відповів: "Будуть президентські вибори, будуть парламентські, тоді будемо говорити про вибори. Зараз говоримо, що зроблено, а що необхідно зробити. А на виборах - там народ України розбереться".

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції "БПП" у Раді Сергій Березенко заявив, що "БПП Солідарність" не планує об'єднуватися з "Народним фронтом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram