ГоловнаПолітика

Наливайченко: для повернення Криму потрібна політична воля

Політик окреслив свій алгоритм дій.

Наливайченко: для повернення Криму потрібна політична воля
Фото: пресс-служба Наливайченко

Лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко вважає, що анексований Крим повернути реально, на це потрібна лише політична воля, якої нинішня влада не має. Про це він заявив в ефірі кримськотатарського каналу ATR, запропонувавши свій механізм дій.

«Перш за все, потрібен національний закон - стратегія повернення - із законодавчо закріпленим статусом кримських татар як корінного народу України - Криму. Де закон? Його вже кілька місяців депутати відкладають і не схвалюють до розгляду», - підкреслив він.

Наливайченко переконаний, що повернення українських територій неможливо здійснити без дієвої інформаційної політики країни: і «другим пунктом повернення Криму має бути постійне інформаційне забезпечення реінтеграції. Присутність в ефірі таких каналів, як АТР, та інших українських ЗМІ, які ведуть мовлення на територію Криму».

Третім пунктом «плану повернення» Наливайченко назвав «жорстке засудження колабораціоністів, відповідальних за здійснення анексії».

Нагадаємо, 3 березня 2014 СБУ порушила кримінальне провадження проти голови Верховної Ради АР Крим Володимира Константинова і «самопроголошеного» голови Ради міністрів АР Крим Сергія Аксьонова за ч. 1 ст. 27 і ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Судом винесено постанову про їхнє затримання й оголошено в розшук. А вже 6 березня було розпочато досудове розслідування за фактом вчинення депутатами Верховної Ради АР Крим дій, передбачених ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram