ГоловнаПолітика

НАБУ і САП вручили Насірову обвинувальний акт (оновлено)

Сьогодні матеріали скерували в суд.

НАБУ і САП вручили Насірову обвинувальний акт (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро вручили відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову обвинувальний акт.

Про це повідомляє УНН.

"Сьогодні вручили обвинувальний акт Насірову", - сказали в САП.

Оновлення. Заступник керівника САП Володимир Кривенко на брифінгу повідомив, що справу Насірова в п'ятницю передали до суду.

"Обвинувальний акт передано до суду", - сказав він.

За словами Кривенка, протягом п'ятиденного терміну суд повинен призначити підготовче засідання.

Нагадаємо, Насірову інкримінують зловживання владою і службовим становищем (ст. 364 КК України), а також службове підроблення (ст.366 КК), скоєне під час ухвалення рішень про розстрочення податкових зобов'язань і боргу, а також під час інформування Міністерства фінансів про відсутність розстрочень, що виходять за межі одного бюджетного року.

Розстрочення надавали ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма ХАС", ТОВ "Карпатнадраінвест", пов'язаним з нардепом Олександром Онищенком.

У жовтні Солом'янський районний суд Києва встановив Насірову термін для ознайомлення з матеріалами справи до 6 листопада. Насіров читає матеріали своєї справи з липня - коли завершилося досудове розслідування. 20 жовтня суд продовжив Насірову процесуальні зобов'язання до 14 грудня і дозволив виїжджати в Київську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram