ГоловнаПолітика

Гройсман: проти рейдерства є тільки один рецепт - "мордою в підлогу"

Прем'єр-міністр закликав правоохоронців жорсткіше реагувати на факти захоплень підприємств.

Гройсман: проти рейдерства є тільки один рецепт - "мордою в підлогу"
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликає Національну поліцію й інші правоохоронні органи жорстко реагувати на факти рейдерства.

Про це він заявив у Верховній Раді, коментуючи інформацію про спробу рейдерського захоплення агропідприємства в Полтавській області, передає "Цензор.НЕТ".

"Я думаю, що це наша спільна позиція з міністром внутрішніх справ, я хочу підкреслити, у нас в уряді і Нацполіції є тільки один рецепт для тих, хто займається рейдерством, силовим захопленням чужого майна. По-українськи він називається "обличчям в підлогу", а по-російськи "мордой в пол". Тому хотів закликати всіх правоохоронців країни, це позиція голови Нацполіції і міністра внутрішніх справ, - якщо хтось десь, у будь-якому куточку України, здійснює фізичне захоплення чийогось майна, відразу реагувати, заарештовувати, доправляти в суд і вимагати покарання. Це питання номер один. Я просив би, щоб ми повністю надавали підтримку законним діям Нацполіції", - сказав прем'єр.

Зі свого боку міністр юстиції Павло Петренко заявив, що відомство перевіряє нотаріуса з Полтавської області, яка причетна до цього рейдерського захоплення.

"Завдяки тому, що парламент прийняв антирейдерський закон, який передбачає відповідальність у вигляді 10 років в'язниці за дії такого типу, то хочу сказати, що в цієї особи є всі шанси поспілкуватися з правоохоронцями і бути фактично в процесі як підозрювана в пособництві незаконним діям", - заявив міністр, зазначивши, що всі матеріали моніторингу будуть передані в правоохоронні органи.

Нагадаємо, 5 листопада поліція затримала 40 рейдерів під час спроби захопити агропідприємство в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram