ГоловнаПолітика

В'ятрович розцінив заборону на в'їзд у Польщу як "інструмент тиску і шантажу"

"Факт офіційного підтвердження заборони чи його відсутність не такі вже й важливі".

В'ятрович розцінив заборону на в'їзд у Польщу як "інструмент тиску і шантажу"
Фото: 24tv.ua

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав заяви міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського про заборону на в'їзд у країну тиском і шантажем.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Друзі намагаються підтримати в ситуації з Польщею і кажуть про можливу заборону в‘їзду: «Це ще не підтверджена офіційно інформація». Невже не зрозуміло, що сам факт поширення такої інформації (за участю міністра закордонних справ!) теж є інструментом тиску і шантажу української сторони? Відтак з точки зору українських (а не моїх приватних) інтересів, факт офіційного підтвердження заборони чи його відсутність не такі вже й важливі", - написав В'ятрович.

Він також зазначив, що про заборону на в'їзд можуть оголосити безпосередньо в момент спроби перетнути кордон. Тому, вважає В'ятрович, до цього моменту ситуацію навмисне залишатимуть невизначеною.

Нагадаємо, кілька днів тому голова польського МЗС Ващиковський заявив, що Польща почала процедуру введення заборони на в'їзд для чиновника, який блокує ексгумацію польських жертв в Україні. Польські ЗМІ підтвердили, що йдеться саме про В'ятровича. Однак оскільки список "персон нон ґрата" не публічний, то український історик зможе дізнатися про це тільки на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram