ГоловнаПолітика

Підозрюваний у хабарі нардеп Поляков звинуватив директора НАБУ в причетності до крадіжки 125 га землі

Злочин нібито стався 2008 року. 

Підозрюваний у хабарі нардеп Поляков звинуватив директора НАБУ в причетності до крадіжки 125 га землі

Депутат Верховної Ради Максим Поляков звинуватив директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника в причетності до крадіжки 125 га землі в Київській області.

Таку заяву він зробив в оточенні колег по фракції "Народний фронт" із трибуни Верховної Ради.

"Хочу повідомити про факти розкрадання земель Київської області. Йдеться про Обухівський район, село Козин, де вкрали 125 га землі. Це розкрадання робили відомі злочинці, а тепер - посадові особи. На той час - прокурор Київської області пан [Юрій] Гайсинський і начальник слідства пан [Артем] Ситник. Ці дві особи робити те, що привласнили 125 га землі", - заявив Поляков.

Злочин нібито стався 2008 року.

Поляков стверджує, що справжнього власника землі на прізвище Рожівець убили, після чого Гайсинський звільнився (насправді Гайсинський звільнився влітку 2007 року) і заволодів землею.

Ситник, стверджує Поляков, розслідував убивство й визнав це самогубством. Після чого він нібито звільнився і став партнером-керівником у компанії "Гайсинський і Ситник" (згідно з офіційною біографією Ситника 2011-2015 років він працював у юрфірмі, але називалася вона "Юридичні гарантії").

Поляков закликав Міністерство внутрішніх справ, яке очолює представник "Народного фронту" Арсен Аваков, розслідувати вбивство Рожівця.

Нагадаємо, що Поляков разом з депутатом Бориславом Розенблатом - фігурант так званої "бурштинової справи". У діях Розенблата слідство вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, у діях Полякова - ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. доларів.

Депутатів підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram