ГоловнаПолітика

Японія з 1 січня спростить візовий режим з Україною

На додаток до чинних одноразових віз також будуть введені багаторазові.

Японія з 1 січня спростить візовий режим з Україною

Японія з 1 січня 2018 року спрощує візовий режим з Україною.

Про це повідомляється на сайті посольства Японії.

Повідомляється, що за підсумками візиту міністра закордонних справ Японії Кадзуюкі Накано в Київ для переговорів з урядом України були визначені заходи щодо спрощення візових вимог для короткострокового перебування для громадян України (власників звичайних закордонних паспортів), які набудуть чинності з 1 січня 2018 року.

Зокрема, Японія розширює коло заявників, які мають право на багаторазові візи для короткострокового перебування з діловою метою, а також культурних та наукових діячів, а термін дії віз збільшено з 3 до 5 років.

Крім того, на додаток до чинних одноразових віз будуть введені багаторазові (з терміном дії 3 роки і максимальним терміном перебування 30 днів) для короткострокового перебування з різною метою, зокрема з туристичною. А у випадку самостійної оплати поїздки заявнику не потрібно надавати документи від гаранта.

Нагадаємо, у вересні минулого року під час візиту в США президент Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Повідомлялося, що прем'єр Японії допустив лібералізацію візового режиму для громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram