ГоловнаПолітика

Джонсон закликав "не здаватися" в питанні Криму і зберігати тиск на Росію

На думку глави британського МЗС, заохочувати РФ занадто рано. 

Джонсон закликав "не здаватися" в питанні Криму і зберігати тиск на Росію
Борис Джонсон
Фото: News Front

Міністр закордонних справ Великобританії Боріс Джонсон закликав міжнародну спільноту зберігати тиск на Росію у зв'язку з ситуацією в Україні та Сирії.

Про це він заявив у ефірі телеканалу FoxNews під час візиту до Вашингтона, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проблема України - дуже складна. Але нам не можна здаватися в питанні Криму... Нам потрібно стояти на своїх принципах. Нам потрібно зберігати тиск на Росію з цього питання, але водночас слід працювати над пошуком рішення", - сказав Джонсон.

Він також зазначив, що заохочувати Росію занадто рано.

"Ми б хотіли домогтися від Росії політичного прогресу, щоб досягти угоди в Сирії, яка дасть можливість сирійському народові - не лише тим громадянам, які зараз живуть у країні, але і 12 млн, яким довелося виїхати, проголосувати. Якщо це станеться, у мене немає сумнівів у тому, що з режимом Башара Асада буде покінчено. Я вітаю контакти на всіх рівня, але заохочувати Росію занадто рано, продовжуйте тиснути на Росію", - додав глава МЗС Британії. 

Нагадаємо, в липні на Лондонській конференції на тему реформ в Україні Джонсон виступив за збереження санкцій проти Росії та за підтримку України. Він також зазначив, що Україна - "прекрасне місце для інвестування".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram