ГоловнаПолітика

Депутата Рибалку зняли з посади голови фінкомітету Ради

Нардеп перебуває в лікарні.

Депутата Рибалку зняли з посади голови фінкомітету Ради

Верховна Рада на своєму вечірньому засіданні в четвер, 9 листопада, проголосувала за зняття депутата Сергія Рибалки (Радикальна партія) з посади голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

За відповідний проект постанови №3119 проголосували 255 народних депутатів.

Рибалка написав заяву про відставку ще 2015 року, але її опрацювали щойно через два роки.

Депутата не було в залі засідань під час розгляду цього питання. Він написав у фейсбуці, що перебуває в лікарні, і попросив не голосувати за його відкликання за його відсутності.

Рибалка - власник корпорації S.Group, це великий виробник снеків, які випускають під брендами "Козацька слава", Semkі, "Мачо", KartoFan, Snekkin, "Мій рибалка" та іншими.

На початку 2017 року департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України провів обшуки в офісних приміщеннях групи компаній S.Group у Дніпрі. Слідчі дії проходять у рамках кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 КК України), замаху на привласнення чужого майна в особливо великих розмірах, а саме 110 млн грн (ч.5 ст.191 КК України) та службового підроблення (ст.366 КК України).

Останніми днями на адресу компанії Рибалки залунали звинувачення в роботі на окупованих територіях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram