ГоловнаПолітика

Прокуратура відправила в суд першого заступника голови Шевченківського району Києва

Йому закидають незаконне відчуження комунального майна.

Прокуратура відправила в суд першого заступника голови Шевченківського району Києва
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Прокуратура Києва передала в суд обвинувальний акт проти першого заступника голови Шевченківської районної міської адміністрації Віктора Андрєєва.

Як повідомляють на сайті прокуратури, його звинувачують у розкраданні комунального майна та привласненні коштів.

За версією слідства, на підставі підроблених документів комунальне майно переоформляли на підприємства, підконтрольні Андрєєву, або відчужували на користь третіх осіб. За такою схемою у 2015-2016 роках Андрєєв разом з чотирма спільниками (їх теж судитимуть) незаконно вивів із комунальної власності шість нежитлових будівель і квартир. Розмір збитків - 36,5 млн гривень. Чотири об'єкти нерухомості вже повернули через суди, ще два позови перебувають на розгляді.

Другий епізод стосується привласнення коштів комунальних підприємств, які перебувають під контролем чиновника, на загальну суму 4,1 млн гривень.

У рамках розслідування накладено арешт на нерухоме майно фігурантів справи - три квартири і будинок загальною площею 700 кв. м, а також 20 соток землі і два паркомісця.

Нагадаємо, що Андрєєва затримали 24 березня 2017 року.

Навесні 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв про затримання Андрєєва на хабарі, але той однаково залишився в керівництві Шевченківської РДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram