ГоловнаПолітика

Собчак підтримала санкції США проти РФ

"Згідно з міжнародним правом, Крим належить Україні".

Собчак підтримала санкції США проти РФ
Фото: EPA/UPG

Ксенія Собчак, яка раніше оголосила про намір висунути свою кандидатуру на виборах президента РФ у 2018 році, підтримала санкції США проти Росії.

"Росія відповідальна за ті жахливі міжнародні відносини, які були створені. Ми порушили міжнародне законодавство. Згідно з міжнародним правом, Крим належить Україні. Це дуже важливо, і я хочу це підкреслити", - заявила вона в середу, 9 листопада, в ефірі американського телеканалу CNN.

Одночасно Собчак звернулася до керівництва США, закликавши розділяти владу РФ і звичайних росіян. "Путін - це не Росія", - підкреслила вона, зазначивши, що багато громадян негативно ставляться до політики російського президента.

За її словами, вона підтримує санкції, що карають пов'язаних із Володимиром Путіним олігархів, але вважає неправильним, що російські студенти не можуть отримати американські візи. "Це несправедливо щодо них. Чому потрібно карати росіян за політику людини, яку вони не підтримують і яка не дозволяє нам провести чесні вибори", - додала вона.

Про своє бажання брати участь у президентських виборах Ксенія Собчак оголосила 18 жовтня. Своє рішення журналіст і телеведуча пояснила бажанням повернути у виборчі бюлетені графу "Проти всіх". "Ви хочете показати свою активну позицію, але ваш кандидат не допущений до виборів? У вас немає свого кандидата? Відзначте Собчак. Ви не вибираєте її на посаду президента. Ви просто отримуєте легальну і мирну можливість сказати: "Досить! Дістали!" - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram