ГоловнаПолітика

Пінчук отримав два будинки в центрі Лондона в рамках мирової угоди з Коломойським

Угода стосувалася Криворізького залізорудного комбінату.

Власник групи EastOne Віктор Пінчук отримав два будинки в центрі Лондона в рамках мирової угоди з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, що стосувалася Криворізького залізорудного комбінату. Цю інформацію містять так звані Paradise Papers - офшорні фінансові документи бермудської юридичної фірми Appleby.

Як повідомляє "Громадське", у власність Пінчука перейшов офісний центр на вулиці 27 Найтсбридж біля Гайд-парку.

Фото: hromadske.ua

Друга будівля - це Grand Buildings на Трафальгарській площі. Тут колись був лондонський "Гранд Готель", а пізніше будівлю переробили під офіси і магазини.

Фото: hromadske.ua

Нагадаємо, 12 березня 2013 року Пінчук подав до Високого суду Лондона позов проти Коломойського і Боголюбова з вимогою визнати, що відповідачі тримають акції Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) в довірчому управлінні на його користь, а також зажадав передати йому ці акції і компенсувати збитки. Пінчук вимагав від Коломойського і Боголюбова понад $2 млрд для відшкодування збитку. За словами позивача, Коломойський і Боголюбов отримали $143 млн за Криворізький залізорудний комбінат, однак у власність Пінчука підприємство так і не перейшло.

На початку січня 2016 року сторони уклали мирову угоду.

КЗРК - найбільше підприємство України з видобутку руди закритим способом і одне з найбільших підприємств Кривого Рогу. На КЗРК працюють понад 9000 чоловік, які видобувають 45% всієї агломераційної руди в країні, йдеться на сайті компанії. Цю руду використовують для виробництва металу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram