ГоловнаПолітика

Канада спростила візові вимоги до українців

Це стало можливим завдяки залученню України до глобальної програми CAN +.

Канада спростила візові вимоги до українців
Фото: Travelcalendar

З цього місяця українцям знадобиться менше документів, щоб отримати довгострокову візу в Канаду. У посольстві Канади в Україні повідомили, що спрощення стосується вимог до підтвердження фінансового стану заявника, повідомляє Укрінформ.

Так, при наданні заяви на отримання канадської візи, заявникам-українцям, які були в Канаді протягом останніх десяти років або тепер мають чинну візу США і можуть довести це (продемонструвати пресі про перетин кордону або саму візу), тепер не потрібно доводити свій задовільний фінансовий стан.

Це стало можливим завдяки залученню України до глобальної програми CAN +, учасниками якої є і низка інших держав, серед яких Мексика, Індія і Китай.

Нові зміни набули чинності з 1 листопада і стосуються всіх заявників-українців, які подаються в візових центрах в Україні або онлайн. Однак їх дія не поширюється на робочі та студентські візи. Зміни також не призведуть до змін в ціні подання заявки на отримання візи в Канаду.

Ще в минулому році Канада почала видавати громадянам України багаторазові візи терміном на 10 років і поступово збільшувати пропорцію заявників, які отримують такі довгострокові дозволи на в'їзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram