ГоловнаПолітика

Комітет міністрів Ради Європи визнав прогрес України у реформах

Рішення РЄ підкреслює відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей.

Комітет міністрів Ради Європи визнав прогрес України у реформах
Фото: facebook.com/petroporoshenko

У середу, 8 листопада Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення "Про ситуацію в Україні", підготовка якого була ініційована українською стороною.

Як пише "Інтерфакс-Україна", в документі підтверджується підтримка суверенітету та територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах; позитивно оцінюється прогрес, досягнутий Україною в реалізації реформ, зокрема в реформуванні судової влади, започаткуванні діяльності нових антикорупційних інституцій, децентралізації.

Також Комітет міністрів РЄ визнав відповідальність Російської Федерації в контексті виконання Мінських домовленостей, перш за все щодо припинення вогню і відведення військ, озброєних формувань і військової техніки.

У документі окремо наголошується на необхідності належного захисту цивільного населення, яке потерпає внаслідок конфлікту, і міститься заклик забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій на Донбас.Президент Петро Порошенко в фейсбуці вітав це рішення.

"Вітаю рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо України. Дякую за високу оцінку українських реформ і підтримку в боротьбі з агресією РФ. Рішення РЄ підкреслює відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей, перш за все, про припинення вогню і відведення військ", - написав Порошенко.

За його словами, Рада Європи цим рішенням "визнала прогрес, досягнутий у децентралізації, антикорупційної та судової реформи, зокрема в перезавантаженні Верховного Суду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram