ГоловнаПолітика

День ВДВ в Україні перенесуть

До того ж, саму назву ВДВ змінять на ДШВ.

День ВДВ в Україні перенесуть
Фото: facebook.com/www.vdv.mil.gov.ua/

Високомобільні десантні війська Збройних сил України очікує низка реформ. Їх назву змінять на Десантно-штурмові війська, день десантника перенесуть з 2 серпня на 21 листопада, а блакитні берети замінять на темно-бордові.

Про перенесення дня десантника повідомляють у фейсбуці Міноборони. Перенесення повинен офіційно затвердити своїм указом президент України.

Член робочої групи з реформування ВДВ Василь Павлов в ефірі радіо "Армія FM" нагадав, що дата Дня ВДВ 2 серпня - це дата першого стрибка парашутистів у Московському військовому окрузі.

"Це був легендарний чоловік, десантник №1 - Леонід Мінов. Це була людина, яка привезла ідею повітряно-десантних військ у Радянський Союз. До українського десанту ця дата не має ніякого стосунку. На сьогодні прийнято рішення пов'язати свято новостворених десантно-штурмових військ з їх небесним покровителем - Святим Михайлом. Це генерал небесного воїнства, той святий, який у Судний день поведе війська світла на бій із військами темряви в битві під Армагеддоном", - розповів Павлов.

Раніше в фейсбуці командування ВДВ ЗСУ повідомило, що найближчим часом війська будуть перейменовані в десантно-штурмові, а колір використовуваних бійцями цього роду військ головних уборів - беретів - буде замінений з блакитного на темно-бордовий. Такий колір беретів повинен символізувати кров, пролиту в боях за державний суверенітет, територіальну цілісність і політичну волю України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram