ГоловнаПолітика

У Раді пропонують внести в законопроект про Донбас норму про розрив дипвідносин з РФ

Відповідної поправки до другого читання законопроекту наразі не подано.

У Раді пропонують внести в законопроект про Донбас норму про розрив дипвідносин з РФ
Иван Винник
Фото: Макс Левин

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Іван Винник має намір запропонувати в прикінцевих положеннях законопроекту про відновлення суверенітету над Донбасом зобов'язати Кабмін внести правку про розрив дипломатичних відносин з Росією.

Про це він заявив журналістам на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У прикінцевих положеннях я запропоную комітету звернути увагу на те, що виконавча гілка влади - Кабінет Міністрів - зобов'язана буде привести наше законодавство, наші правовідносини і дипломатичні відносини з країною-агресором до практики міжнародного права і його застосування, а саме - розрив дипломатичних відносин і, відповідно, розглянути можливість залучення якоїсь третьої сторони для здійснення окремих представницьких функцій України в РФ, яка буде визнана країною-агресором", - заявив він.

При цьому на уточнювальне запитання, чи подано вже відповідну поправку до другого читання законопроекту, він відповів: "Ні, я збираюся звернути на це увагу".

Раніше член фракції БПП, голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх і багатосторонніх відносин парламентського комітету в закордонних справах Володимир Ар'єв заявив, що розрив дипвідносин із Росією не є компетенцією Верховної Ради.

"Це компетенція уряду. Будь-які рішення Ради щодо дипвідносин не матимуть безпосереднього дії", - сказав Ар'єв, зазначивши, що навіть у разі прийняття парламентом такої постанови, воно матиме винятково рекомендаційний характер. Детальніше про те, чи можливі дипломатичні відносини з країною-агресором, читайте в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram