ГоловнаПолітика

МЕРТ ввело санкції проти російського постачальника вугілля в Україну

З травня по 22 жовтня цього року компанія "Южтранс" поставила для "Донбасенерго" понад 100 тис. тонн антрациту.

МЕРТ ввело санкції проти російського постачальника вугілля в Україну
Фото: business-tv.com.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі ввело санкції проти компанії ТОВ "Южтранс" (Шахти, Ростовська область), яка є одним з найбільших постачальників антрациту в Україну, зокрема для потреб енергогенеруючої компанії "Донбасенерго". Про це йдеться в наказі МЕРТ від 30 жовтня №1583, повідомляє LIGA.net.

Санкції вводяться на підставі запиту Служби безпеки і набудуть чинності через 40 днів "за дії, які можуть зашкодити національній економічній безпеці", - йдеться в обґрунтуванні наказу. "Южтрансу" буде заборонено здійснювати зовнішньоекономічну діяльність з господарюючими суб'єктами в Україні.

ТОВ "Южтранс" входить у Південну вугільну компанію, яка володіє видобувними активами в Ростовській області (шахтоуправління Садкінське). "Южтранс" є одним найбільших постачальників вугілля сорту АШ з Росії. Це вугілля спалюється на теплових електростанціях. Також компанія поставляє антрацит для потреб металургійних та інших промислових підприємств в Україні (вугілля АМ, АТ тощо).

З травня по 22 жовтня цього року "Южтранс", за даними "РЖД", поставив для "Донбасенерго" понад 100 тис. тонн антрациту.

Це третій показник серед постачальників енергетичного вугілля в Україну після групи ДТЕК (шахтоуправління Обухівська) і холдингу "Востокуголь" (Печорська вугільна компанія).

Зараз в Україні спостерігається гострий дефіцит енергетичного вугілля, як антрацитної, так і газової груп. Крім Росії Україна імпортує вугілля з США та ПАР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram